Приветствую Вас Гість

Годинник

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 32

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 18 » Позмагаємось із Сорочинцями!
22:09
Позмагаємось із Сорочинцями!

Віднедавна славне козацьке місто Прилуки все частіше стало гучно заявляти про себе. То там відкрили перший в Україні пам’ятник Тарасу Шевченку-художнику; то започаткували й на високому, гідному столиці рівні провели Миколин ярмарок, присвячений талановитому актору і земляку Миколі Яковченку; встановили йому пам’ятник, реконструювали одну з центральних площ міста. Зараз прилучани активно реставрують історичну зону і наводять там лад. Працювати натхненно і без зволікань їх змушує наближення ще одного, особливого для Прилук свята – Першого міжнародного Воздвиженського ярмарку. Колись, у далекому XVII столітті, слава про нього линула далеко за межі України, та й Прилуки були відомі як місто ярмаркове. У другій половині XIX століття в ньому щорічно проводилось аж 5 великих ярмарків, і на кожен місцевим трудівникам – селянам, ремісникам, промисловцям – було що запропонувати.

Відродження Воздвиженського ярмарку, після тривалої перерви, почалось у 2001 році. Інформація про нього ширилась, і вже в останні кілька років його учасниками ставали підприємці з Польщі, народні умільці з різних куточків України, Росії та Білорусі. Отож ідея надати ярмарку статусу міжнародного виникла не на порожньому місці. І, треба сказати, не в порожній голові. Бо належить вона головному “винуватцю” усіх вищезгаданих змін у Прилуках, уродженцю міста, а нині його Почесному громадянину, московському бізнесмену і меценату Юрію Коптєву.
Саме завдяки його коштам прилучанам вдалося втілити давню мрію про встановлення пам’ятника Шевченку, і загалом вивести Прилуки на новий етап розвитку. Своєю енергією, палким бажанням вдихнути нове життя у місто, зробити його привабливішим для інвесторів і туристів, Юрій Коптєв заряджає усіх, кого долучає до фінансованих ним проектів, досі культурних і соціальних. Міжнародний Воздвиженський ярмарок стане його першим комерційним проектом, одна з головних цілей якого – допомогти місту наповнити бюджет, дефіцит якого в Прилуках відчувається дуже гостро. Щоправда, у цьому році заробити на проведенні ярмарку не вдасться, оскільки участь у ньому безплатна. Всі організаційні витрати бере на себе Юрій Коптєв. Він упевнений в успішності свого задуму і запевняє, що його втілення з наступного року почне приносити місту десятки мільйонів гривень прибутку.
Проведення Першого міжнародного Воздвиженського ярмарку заплановане на 20-21 вересня. Його спеціалізовані експозиції демонструватимуть кращу продукцію будівельної, харчової, хімічної промисловості, автомобіле- і машинобудування, агропромислового комплексу, а розкішна культурно-розважальна програма не дасть нудьгувати нікому з гостей. Свою участь у ярмарку на сьогодні вже підтвердили товаровиробники з багатьох країн, а вірмени з міста Ечміадзіна спеціально до нього навіть випустили коньяк “Прилукский”.
– Воздвиженський ярмарок був заснований раніше за Сорочинський, і тому, вважаю, заслуговує на не меншу популярність, – коментує очікувану подію Юрій Коптєв. – Дуже хочеться підняти його престиж, а через нього і престиж міста. Щоб Прилуки знали в Україні і за її межами. На відміну від Сорочинців, де ярмарок проходить у полі, в Прилуках експозиції розміщуватимуться по всьому місту. Вся інфраструктура буде поряд, і в цьому полягатиме перевага нашого ярмарку перед Сорочинським. Розташування експозицій уже сплановане, за кожним напрямком закріплені конкретні вулиці.
Головне завдання, яке ми ставимо перед собою і яке має допомогти вирішити Воздвиженський ярмарок – це залучення інвестицій і створення нових робочих місць. Дуже важливо, щоб люди не залишали місто в пошуках роботи, не їхали за кордон нелегалами, а працювали вдома і були корисними на своїй землі. Якщо ми всі разом будемо прагнути досягнення цієї мети, якщо кожен на своєму місці буде виконувати поставлене перед ним завдання – все у нас вийде.
– Що спонукало вас до такої активної діяльності у Прилуках, окрім того, що ви тут народилися і виросли?
– Бачення його перспектив. Місто дуже древнє, має багату історію, гарні традиції, працьовитих людей. Отож, коли два роки тому я дізнався, що Прилуки, де живе моя мама, інша рідня, вимирають, що з 1985 року його населення скоротилось з 89 до 59 тисяч, я вжахнувся. Ще років десять такого існування – і міста не буде. Стало дуже прикро, що Прилуки не розвиваються, що підприємства, які продаються в приватні руки, вирізаються, знищуються, а не продовжують працювати у своїх галузях. Але ж якщо ти живеш, не помножуючи своє добро, а тільки розпродаючи те, що є, то, врешті-решт, дійдеш до того, що вже нічого не матимеш. Ця проблема тут очевидна, і її потрібно долати.
– У Прилуках ви відомі більше як меценат. А от як будівельник, як власник успішної будівельної фірми, чи не плануєте інвестувати в економіку?
– Поки що інвестую освіту – підготовку кадрів для будівельної галузі. Згідно з досягнутими домовленостями, з 1 вересня місцеве ПТУ вже розпочало підготовку відповідних фахівців. По закінченні навчання вони будуть працевлаштовані в засновану мною у Прилуках Першу міжнародну будівельну компанію. Вона надаватиме випускникам роботу в Києві та інших містах України і таким чином сприятиме розв’язанню проблеми працевлаштування молодих спеціалістів.
Юрій Коптєв робить все і відразу – так характеризує діяльність московського бізнесмена міський голова Прилук Юрій Беркут. Коптєв, за його словами, показує місцевим підприємцям приклад, як треба допомагати громаді рідного міста: не по краплях давати, не розтягувати справу на віки, а робити її швидко, від початку і до кінця.
– Перший подарунок Прилукам Юрій Коптєв зробив у лютому минулого року. Це були 4 автомобілі швидкої допомоги, – розповідає Юрій Беркут. – Потім були пам’ятники, Театральна площа, яка тепер є улюбленим місцем вечірніх прогулянок прилучан, багато інших корисних ініціатив. Завдяки їх реалізації прилуцькі бізнесмени інакше подивились на проблеми Прилук, його освіти, медицини, культури, зрозуміли, що треба думати не тільки про власну кишеню, а й про місто, в якому вони відбулись. Юрій Вікторович своїм приходом дуже пожвавив доброчинну атмосферу в Прилуках, і крига скресла – школи й медзаклади почали отримувати допомогу з різних рук. Отож, вважаю, якби таких коптєвих було скрізь більше, життя наших територіальних громад поліпшувалось би значно швидше. Але наскільки я знаю, такого благодійника, як Юрій Коптєв, у Чернігівській області поки що більше немає в жодному населеному пункті.

Коротке досьє на мецената: Юрій Коптєв народився у Прилуках в 1962 році. Окрім загальноосвітньої, закінчив також художню і музичну школи (останню – з-під палиці, каже). Деякий час відвідував заняття ще й в спортивній школі. Отримавши середню освіту, вступив до Київського інженерно-будівельного інституту, який успішно закінчив. Спочатку працював на Далекому Сході, а потім перебрався до Москви. Там осів, підзаробив грошей і з часом створив власний бізнес. Одружений, має 22-річну доньку-студентку.

Переглядів: 897 | Додав: jurnalugy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Внимание, вся информация размещена на сайте пользователями, поэтому владельцы сайта не несут ответственности за правдивость, валидность, степень контрафактности.
Администратор (реклама, претензии) e-mail: admin@.... , ICQ: 666.....

Форма входа

Календарь

«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзья сайта

» Друзья
» Друзья
» Друзья