Приветствую Вас Гість

Годинник

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 32

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 23 » За бажання знести дерево вже доведеться платити значно більше!
17:00
За бажання знести дерево вже доведеться платити значно більше!
З 10 вересня 2008 року в м. Чернігів набрала чинності Методика визначення відновної вартості зелених насаджень, яка розроблена відповідним підрозділом Чернігівської міської ради та затверджена її виконавчим комітетом на виконання наказу № 414 Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 14.12.2006 року “Про затвердження методики визначення відновної вартості зелених насаджень”.
Нова Методика впроваджує відшкодування вартості знесення дерев з урахуванням місця його проростання (в центральній частині міста, поза центральною, периферійній), вікового, якісного стану дерева, цінності породи, функціональної належності.
Впроваджені коефіцієнти по зазначеним критеріям підвищують вартість знесення дерев, через заплановане будівництво будь-якого об’єкта чи інші причини до 10 і більше разів.
Наприклад, якщо відшкодування за знесення 65 дерев реалізацією одного із проектів будівництва, який поступив для проходження державної екологічної експертизи складало 13 600 гривень (обраховане за старою Методикою розрахунку), то вартість запланованих до знесення 25 дерев і 12 кущів іншим проектом за новою методикою складе 53 890 гривень. 

Враховуючи гостру занепокоєність Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області та громадськості міста швидкими темпами зменшення існуючих зелених насаджень міста та низькими – їх відновлення, а також низькою культурою їх догляду, спеціальний орган у сфері охорони навколишнього природного середовища сподівається, що впровадження нової Методики визначення відновної вартості зелених насаджень дасть позитивні зміни в частині збереження і відновлення зелених легень міста, що замовники будівництв і інші бажаючі знести дерево, що “заважає”, будуть більш виважено підходити до проектування об’єктів будівництва в місцях проростання зелених насаджень і, відповідно, приймати рішення щодо кількості об’єктів рослинного світ, які необхідно видалити.
Екологічна служба області звертає увагу органів місцевого самоврядування і виконавчої влади населених пунктів області, перш за все, міст обласного підпорядкування та районних центрів, щодо необхідності розробки та відповідного затвердження місцевого регуляторного акту – Методики визначення відновної вартості зелених насаджень, яка має бути розроблена на основі типової Методики, затвердженої вищевказаним наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України.

Переглядів: 931 | Додав: jurnalugy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Внимание, вся информация размещена на сайте пользователями, поэтому владельцы сайта не несут ответственности за правдивость, валидность, степень контрафактности.
Администратор (реклама, претензии) e-mail: admin@.... , ICQ: 666.....

Форма входа

Календарь

«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзья сайта

» Друзья
» Друзья
» Друзья