Приветствую Вас Гість

Годинник

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 32

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Вересень » 26 » Навчання рятувальників на чернігівському молокозаводі. ФОТОРЕПОРТАЖ
16:55
Навчання рятувальників на чернігівському молокозаводі. ФОТОРЕПОРТАЖ
Місце проведення навчань було визначено не даремно, адже даний об'єкт є потенційно-небезпечним. При здійсненні операцій приймання, очищення, відпуску молока та практично на кожному етапі технологічного процесу у виробничих ємностях, використовується аміак. Він являє собою велику небезпеку.  
Саме для цього, підприємством вживаються необхідні запобіжні міроприємства. В кожному з корпусів, де зберігається нефільтроване молоко встановлені прибори контролю витоку аміаку, транспортні системи обладнані блокуючими пристроями. 
Навчання, які проводились 25 вересня, розпочались із ознайомлення з основною небезпекою об'єкту. Після чого пролунав сигнал тривоги.
За легендою, в компресорному цеху через розрив аміакопроводу стався витік небезпечної речовини. Негайно за підвищеним номером виклику було надіслано 8 пожежно-рятувальних підрозділів міста. Через п'ять хвилин прибуває відділення радіаційного, хімічного і біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС в області. Відразу ж проводиться первинна розвідка та налагоджується співпраця з адміністрацією об'єкту, будівля знеструмлюється, зупиняється виробничий процес. Тим часом, прибувають пожежно-рятувальні підрозділи. Визначається безпечна територія для евакуації людей із зони можливого зараження. Створюється штаб пожежегасіння та бойові дільниці для ліквідації надзвичайної ситуації, автомобілі встановлюють на вододжерела, прокладаються рукавні ліні. Всього у навчаннях взяли участь 6 відділень підрозділів оперативно-рятувальної служби, та пересувна база газодимозахисної служби, для заміни захисних протигазів рятувальників, що працюють безпосередньо у зоні витоку парів аміаку. 

Умовна аварія ліквідована. Підводив підсумки - начальник штабу керівництва навчань - начальник управління сил цивільного захисту підполковник служби цивільного захисту Дмитро Безкостий. Загальна оцінка - підрозділи МНС впорались із поставленим завданням. Були деякі недоліки, але для того і потрібні навчання, щоб не було помилок у реальних надзвичайних ситуаціях.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Джерело: Чернігівський монітор

Переглядів: 947 | Додав: jurnalugy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Внимание, вся информация размещена на сайте пользователями, поэтому владельцы сайта не несут ответственности за правдивость, валидность, степень контрафактности.
Администратор (реклама, претензии) e-mail: admin@.... , ICQ: 666.....

Форма входа

Календарь

«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзья сайта

» Друзья
» Друзья
» Друзья